Konference Leadership Brno
Záznam konference

Konference Leadership Brno 2021


Smyslem 8. ročníku konference je odpovědět na otázky: 

  • Jak překonávat hranice i v těžkých časech?
  • Jak zůstat konkurenceschopní?
  • Jak donekonečna překonávat sami sebe?

Sedm řečníků z odlišných prostředí, s odlišnými zkušenostmi, které však spojuje hlavní - jsou úspěšnými příklady toho, že existují lidé, na které můžeme být hrdí a kteří ve svých oborech dokázali posouvat hranice.

pečlivý výběr osobností

pečlivý výběr osobností

unikátní know-how

unikátní

know-how

7 lekcí, 7 řečníků

7 lekcí,

7 řečníků


vlastní tempo

vlastní

tempo


odkudkoliv,

kdykoliv

Řečníci a jejich přednášky


Speaker Barbora Vacková
Barbora Vacková

Moderátorka a zakladatelka konference Leadership, vede brněnskou pobočku GrowJOB Institute.

Úvodní slovo na zahájení konference

V byznyse se říká, že musíte růst nebo zemřete. Jenže jak překonávat hranice i v těžkých časech? Jak zůstat konkurenceschopní? Jak donekonečna překonávat sami sebe? Proto 8. ročník konference leadership nese motto: Nekonečno a ještě dál.

Speaker  Lucie Brešová
Lucie Brešová

Bývalá výkonná ředitelka Kiwi.com, COO Pocket Virtuality a investorka v jazykové školce Bumble bee.

Chyby tvoří váš úspěch

Co stojí za příběhem českého startupu Kiwi.com začínajícím s 10 zaměstnanci až po 2 000 zaměstnanců z celého světa s miliardovými obraty? Všestranná manažerka Lucie Brešová stála u zrodu této firmy a sama se při boji o úspěch společnosti nevyhnula mnohým chybám a tvrdým ponaučením.  Ostatně v době dynamického růstu společnosti ani neexistovala univerzální příručka, co dělat, když nabíráte stovky zaměstnanců ročně. Lucčiným hlavním posláním na této konferenci bude i vás naučit zamilovat si své chyby, občas zariskovat a vytvořit si tak vlastní, neopakovatelnou cestu k úspěchu. Začít vnímat překážky pozitivně vám pomůže nejen v pracovním, ale i osobním životě.

Speaker Tomáš Ervín Dombrovský
Tomáš Ervín Dombrovský

Analytik pracovního trhu v LMC, který vyvíjí portály Jobs.cz, Prace.cz, Seduo.cz a další služby. 

Jste připraveni na největší změny pracovního trhu v důsledku koronakrize?

Jak se za poslední dva roky změnil pracovní trh? Jak se firmy adaptovaly? Co to všechno dělá s lidmi a jejich vztahem k práci a organizacím, v nichž se jí věnují? Tomáš Ervín před vámi poprvé zveřejní výstupy z velkého průzkumu realizovaného na přelomu září a října 2021. Proběhl mezi zaměstnanci a věnuje se nejdůležitějším změnám ve firmách, v přístupu manažerů a jakou to způsobuje odezvu u zaměstnanců. Tomášovou předností je, že grafy a data vám představí jednoduše, srozumitelně a poutavě. Na základě aktuálních dat z pracovního trhu dostanete praktická doporučení, jak i ve vaší firmě probíhající změny co nejlépe zvládat.

Speaker Olga Vlachynská
Olga Vlachynská

​​Psychoterapeutka a „PsychOlinka“ ve skupině Lidi z Baru, která zahrnuje věhlasné podniky Bar, který neexistuje, Super Panda Circus, Anybody hotel. 

Leader jako terapeut: Umíte kolegům podat pomocnou ruku?

Jak se za poslední měsíce změnil pracovní trh? Jak se firmy adaptovaly? Co to všechno dělá s lidmi a jejich vztahem k práci a organizacím, v nichž se jí věnují? Jak se bude vyvíjet ne/zaměstnanost a na jaké obory a profese má krize největší dopad? Na základě aktuálních dat z pracovního trhu dostanete doporučení, jak jako zaměstnavatel změny co nejlépe zvládat.

Speaker Kateřina Šedá
Kateřina Šedá

Světoznámá umělkyně, sociální architektka, držitelka cen Architekt roku, Magnesia Litera

Jak budovat pevné vztahy v kolektivu?

Kateřina je světoznámá umělkyně z Brna, která se více než dvacet let zaměřuje na kontroverzní sociální experimenty v Česku i zahraničí. Věděli jste, že stereotypům či sociální izolaci často podléhají i lidé na pracovištích? Jak tomu předcházet i jak překonat již vzniklé bariéry mezi lidmi,vás na konferenci naučí Katka. Ze svých mnohaletých zkušeností vám nasdílí praktické tipy, abyste ve své organizaci pomohli vytvářet přátelské prostředí plné kvalitních mezilidských vztahů.

Speaker Vít Vrba
Vít Vrba

Zakladatel firmy Webnode a investičního fondu Novira Investment, věnuje se rozvoji start-upů Reservio, Survio, Eventee.

Jak se tvoří miliardová firma?

Vít Vrba je velmi obdivovaný podnikatel známý svým vizionářstvím, houževnatostí a právem přezdívaný "český Steve Jobs“.  Mluvit na veřejnosti ho jen tak neuvidíte, proto si nesmírně vážíme toho, že přijal naše pozvání na konferenci Leadership. Petr Ludwig jej vyzpovídá, jak v roce 2008 založil brněnský start-up Webnode, který nedávno prodal za miliardy, z čehož se stal jeden z největších obchodů v historii českého internetu. Vít Vrba se podílí na dalších začínajících firmách jako jsou Reservio, Survio, Smartlook, Smartsupp a Eventee. Dozvíte se, jaká jsou jeho ponaučení při vedení lidí a proč je pro něj velice důležité ujasnění firemní vize a společné sdílení hodnot. Jak si udržet smysl v práci a naplňovat své vize, aniž bychom neposouvali hranice příliš na úkor sebe.

Speaker Pavlína Zychová
Pavlína Zychová

Zakladatelka a ředitelka start-upu MyStay, pořadatelka soutěže Women Startup Competition, TOP žena Česka v kategorii start-up.

Jak nevyhořet a umět říct „A dost“!

Stále optimistická Pavlína, plná nadšení a odhodlání raději občas v byznyse zariskuje, než aby zůstala pořád na jednom místě. Často od ní uslyšíte trefné rady, jak uspět a sama se řídí heslem „Můžete dosáhnout všeho, co si vytyčíte.“ Vysvětlíte si, že demotivování ani přemotivování není správně a podělí se s vámi o to, jak pomohla zvládnout lidem z jejího okolí syndrom vyhoření v době pandemie. Pavlína vám poradí, jak se naučit vnímat sama sebe, odhadnout své síly a kdy je čas říct si o pomoc.

Speaker David Pavlík
David Pavlík

CTO v logistickém start-up ShipMonk. Dříve ve vedení Kiwi.com a manažerem ve SpaceX, Netflix, Amazon.

Jak najít dream job za časů pandemie

Pro velký úspěch jsme požádali Davida Pavlíka, aby se opět zúčastnil naší konference a předal vám své mnohaleté manažerské zkušenosti z firem jako jsou Microsoft, Amazon, Netflix, SpaceX, Kiwi.com nebo ShipMonk. David si za ta léta vyzkoušel různé styly vedení a manažerských přístupů, a vy se dozvíte, ke kterému z nich má nejblíže. David zažil ještě v rámci Kiwi.com dramatický propad cestovního trhu - jak s tím ze své role bojoval, jak zvládl své vyhoření a jak potom všem našel svůj dream job - o tom všem bude tato přednáška.