Konference Leadership Praha
Záznam konference

Konference Leadership Praha 2023


Smyslem 9. ročníku konference je odpovědět na otázky: 

  • Jak umělá inteligence ovlivní trh práce?
  • Jak na udržitelnou budoucnost?
  • A jak lépe řešit krize – s klidem, ale nekompromisně?


pečlivý výběr osobností

pečlivý výběr osobností

unikátní know-how

unikátní

know-how

7 lekcí, 7 řečníků

7 lekcí

7 řečníků

vlastní tempo

vlastní

tempo


odkudkoliv,

kdykoliv

Řečníci a jejich přednášky


Speaker Josef Dvořáček

Josef Dvořáček

spolumajitel a ředitel úspěšné firmy SONNENTOR, specialista na udržitelné podnikání a hodnotovou firemní kulturu

UDRŽITELNÉ PODNIKÁNÍ: Jak vydržet nátlak na růst za každou cenu a zůstat věrný svým hodnotám?

Připojte se k Josefu Dvořáčkovi, zakladateli SONNENTORU, a poslechněte si jeho osobní zkušenosti s podnikáním, které ukazují, že udržitelnost, lidskost a úspěch mohou jít ruku v ruce. Jeho zkušenosti zrcadlí svědectví o tom, že hospodaření s ohledem k lidem i k přírodě, dobré vztahy, vzájemná úcta k sobě navzájem, ale také třeba ke svým dodavatelům, se dlouhodobě vyplácí. Jaké radosti a starosti to ale přináší člověku, který za tím stojí?

Speaker Tomáš Rektor

Tomáš Rektor

přední český psychiatr a psychoterapeut, vedoucí lékař psychologické poradny Terapie.info

VZPLANOUT, ALE NEVYHOŘET: Jak si jako leader udržet dobré psychické zdraví?

Tato přednáška se zaměřuje na klíčové aspekty leadershipu a strategie pro prevenci vyhoření. Ponořte se do osvědčených metod, jak zlepšit své vedení, a naučte se, jak efektivně čelit stresu a udržovat si vysokou úroveň energie. Prozkoumejte techniky pro udržení motivace týmu a zjistěte, jak zlepšit své dovednosti v řízení emocí a zdrojů. 

Speaker David Semerad

Hana Součková

generální ředitelka gigantu SAP, který má v ČR přes 2000 zaměstnanců, podle žebříčku Forbes patří mezi nejvlivnější ženy ČR

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ: Jak motivovat zaměstnance k osobnímu rozvoji?

Během přednášky se dozvíte o různých metodách motivace, které pomáhají zaměstnancům přizpůsobit se novým výzvám a držet krok s neustálým pokrokem v technologických i dalších znalostech. Budeme se zabývat způsoby, jak vytvářet kulturu podporující osobní rozvoj, včetně nastavení cílů, poskytování zpětné vazby a podpory ze strany vedení.

Speaker Pavel Houdek

Filip Dřímalka

expert na umělou inteligenci a budoucnost práce, autor knihy o digitální transformaci HOT, zakladatel projektů Digiskills a Digitask

SVĚT (NE)PRÁCE: Jak správně uchopit trend umělé inteligence a využít ho na maximum?

Cílem této přednášky je ukázat důležitost digitálního myšlení, nových dovedností a nových způsobů práce. Podíváme se na to, jak umělá inteligence ovlivní svět práce v blízké budoucnosti a jak se na to připravit. Probereme i nejlepší aplikace s AI a jejich praktické využití, a to nejen pro vaše pracovní aktivity, ale i v rámci osobního života. Odnesete si spoustu inspirace, nadšení i velké množství praktických tipů.

Speaker Daria Hvížďalová

Daria Hvížďalová

board member první české bezplatné školy pro vývojáře 42 Prague, specialistka na umělou inteligenci, Forbes 30 pod 30

OD KNIH K ALGORITMŮM: Jak využít umělou inteligenci k efektivnějšímu vzdělávání?

V této přednášce se ponoříme do fascinujícího světa generativní AI a jejího potenciálu pro inovativní pedagogiku a seberozvoj. Budeme prozkoumávat, jak mohou AI nástroje být inspirativním způsobem, jak se učit nové věci a rozvíjet své schopnosti nejen v oblasti leadershipu. S humorem a příklady ze života si ukážeme, jak využít potenciál AI s obezřetností a vědomím jeho limitací.

Speaker  Marek Dvořák

Marek Dvořák

lékař letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje a lékař na urgentním příjmu Fakultní nemocnice Motol

EFEKTIVNÍ KOMUNIKACE: Jak si jako leader zachovat chladnou hlavu a efektivně komunikovat i v těžkých situacích?

V této přednášce Marek Dvořák nasdílí své zkušenosti z lékařské praxe a zaměří se na klíčové aspekty leadershipu a komunikace. Odhalí tajemství, jak správně komunikovat v momentech, kdy jsou zahrnuty emoce, ale čas a přesnost rozhodují o úspěchu. Dozvíte se, jak jeho zkušenosti přenést do svého vlastního profesního prostředí a jak se stát lepším leaderem, schopným čelit komunikačním výzvám nejen v záchranářském sektoru.

Speaker  Eva Pavlíková

Eva Pavlíková

co-founder & CEO Česko.Digital – komunity téměř 6.000 expertních dobrovolníků, členka poradního orgánu místopředsedy vlády ČR pro digitalizaci

RADIKÁLNÍ ZODPOVĚDNOST: Jak umět převzít zodpovědnost a být leaderem ve všech oblastech života?

Zodpovědnost je schopnost a povinnost přijmout následky svých činů a rozhodnutí. Zodpovědnost nás také spojuje s lidmi kolem nás a je považována za základní kámen pro pozitivní a udržitelnou společnost. Abychom byli radikálně zodpovědní, potřebujeme být odvážní a nekompromisní v převzetí plné odpovědnosti za své jednání a jít příkladem pro ostatní - být skutečným lídrem.